Zubni implanti

O zubnim implantima

Stomatologija je grana medicine, koja svakoga dane napreduje u potrebi da što adekvatnije zadovolji svakodnevne potrebe pacijenata.

Vrhuncem napretka stomatologije smatraju se zubni implanti. Oni su postali spas svim pacijentima, koji su ostali bez jednog ili više zuba, kao nada da postoji druga šansa za savršen osmeh.

Šta su zapravo zubni implanti?

Implant se često narodski još naziva i navrtanj tj.šraf koji predstavlja veštački koren zuba. On se ušrafljuje direktno na kost i na njega se potom stavlja veštačka zubna krunica. Kako bi se poprimio oblik pravog zuba, krunica mora da se ušrafi u ležište. Ležište se postavlja ispod desni i ona se ne vidi golim okom.

U danima nakon ugradnje implanta, dobićete reakciju da li je organizam prihvatio implant ili ne. Taj proces se naziva biointegracija, i ons podrazumeva formiranje nove kosti koja je u dodiru sa titanijumom.

Ovaj proces ima dve faze: prvu fazu zarastanja koja se naziva faza kalusa, i drugu fazu koja se naziva faza remodeliranja kostiju.

U toku prve faze dolazi do formiranja kalusa koji treba da popuni šupljinu između implanta i kosti. U drugoj fazi se događa modelovanje kostiju, izgradnja njenog oblika i njihovo srastanje. Tako dolazi do konačnog spajanja i tada se postiže stabilnost. Nakon toga započinje proces oporavka.

Zubni implanti predstavljaju biokompatibilnu hiruršku komponentu koja se ugrađuje u viličnu kost, zamenjujući koren zuba. Zbog širokog spektra mogućnosti koje pružaju i problema koje rešavaju, zubni implanti postaju sve popularniji i zastupljeniji u stomatološkoj praksi. Koriste se kada je potrebno nadoknaditi jedan ili više izgubljenih zuba i to bez brušenja postojećih zdravih zuba (što se radi prilikom ugradnje veštačkih zuba).

Kao glavnu prednost ugradnje zubnih implantata švajcarski oralni hirurg prof. dr Stefan Ihde ističe:

„Procedura i alati zahtevaju minimalnu količinu kosti, implantati se mogu imedijatno opterećivati te se mogu koristiti čak i kod onih pacijenata koji zbog zdravstvenih problema nisu u mogućnosti ili su u rizičnoj grupi za korišćenje konvencionalnih dentalnih implantoloških procedura”.

Zubni implanti su najbolje rešenje za nadoknadu jednog ili više zuba, ponašaju se vrlo slično prirodnim zubima. 

Prilikom ugradnje zubnog implanta na mesto izgubljenog zuba, čuvaju se preostali zubi.

Ihde Dental zubni implanti su izmedju 8mm i 55mm u dužini, 3mm i 12 mm širine, što znači da su savršeno dimenzionirani kako bi bili pogodni za dostupnu količinu kosti koju svaki pacijent ima, čime se izbegavaju nepoželjne nadogradnje kosti i sinus lift. 

Sve to ubrzava postupank i čini ga pristupačnijim.

Ihde Dental zubni implant izrađen je od visoko-otporne legure titana Ti6AI4V ELI u 0skladu sa ASTM F136.

Kako zapravo izgleda ugradnja zubnog implanta?

Pre zahvata ugradnje implanta bitno je proveriti opšte stanje pacijenta. Nakon toga se može obaviti obaviti ugradnja implanta, koja ne traje dugo i radi se u lokalnoj anesteziji. Vremenski sam zahvat ne traje duže od 10 minuta, i predstavlja potpuno bezbolnu i pre svega bezbednu intervenciju. Nakon ugradnje, mora se sačekati određeni vremenski period jer je potrebno da se implant “veže za kost“. Taj period može iznositi od 2 do 4 meseca. Nakon toga sledi protetska faza, tada se dobija fiksni rad koji je definitivan, i sastoji se od metalokeramičkih krunica ili bezmetalnih krunica.

Do potrebe za ugradnjom implanta najčešće dolazi usled velikog propadanja zuba, usled nedostatka prirodnih zuba, onih koji su povređeni usled fizičke povrede ili onih koji su zahvaćeni gangrenom. 

Samo kod nas možete ugraditi zubne implante u roku od 48 sati.

Ihde Dental zubni implanti su mnogo jeftiniji i brži za ugradnju, dostupni svima koji žele da imaju funkcionalne i lepe zube.  Zubni implant ovog tipa, tj. S-System zubni implanti su dostupni u svim dimenzijama i ugrađuju se direktno u viličnu kost.

Imamo 7 predstavništva u Evropi i predstavljano je u 45 zemalja sveta.

Procedura je veoma jednostavna, a konsultacije potpuno besplatne. Potrebno je da popunite kontakt formu, gde ćete pored svojih osnovnih podataka opisati problem koji želite da rešite i priložiti digitalni 3D snimak gornje i donje vilice.

Naš tim stručnjaka će pronaći najbolje rešenje vašeg problema i u roku od 48 sati, bićete kontaktirani. 

U skladu sa vašim rasporedom i aktivnostima, dogovorićemo termin i trajanje intervencije.

Prof. dr Stefan Ihde je razvio metodu kojom je proces ugradnje zubnih implantata skraćen na 48 sati. Mi koristimo upravo tu metodu. Klasičan proces ugradnje implantata traje od 3-6 meseci, a zbog komplikacija ponekad i više od godinu dana. Samo kod nas možete ugraditi implantate u roku od 48 sati. Zubni implanti su mnogo jeftiniji i brži za ugradnju, dostupni svima koji žele da imaju funkcionalne i lepe zube. Zubni implanti su dostupni u svim dimenzijama i ugrađuju se direktno u viličnu kost.

Kontaktirajte nas već danas i pitajte nas sve što Vas zanima u vezi zubnih implantata.

SVE ŠTO VAS ZANIMA O ZUBNIM IMPLANTIMA

Izbor protetičkog rešenja i cene

Cena za ugradnju implantata uključuje zubne implante, materijal za koštanu augmentaciju i rad hirurga.Protetički rad uključuje tehniku, i rad specijaliste protetike. Pacijent obično nije svestan njihovepovezanosti sa ukuponom cenom. Ako se rad izvodi po protokolu...

opširnije

Ostale nadoknade pojedinačnih zuba

Ako se koriste lateralni bazalni zubni implanti i za rekonstrukciju pojedinačnih zuba, potreban je i veoma precizan hirurški pristup. Razlog je sledeći: kada se jednom načini horizontalna osteotomija, dalje promene visine više nisu moguće, dok se šraf implanta lako...

opširnije

Plan terapije i povezane teme

Koncept za cirkularne mostove Preporučljiva je ugradnja zubnih implantata na strateške pozicije očnjaka i drugog molara. Predeo okoprvog molara u gornjoj vilici nije naručito dobar predeo za postavku zubnog implanta, osim akointrasinusne pregrade ne održavanju visinu...

opširnije

ZUBNI IMPLANTI U NAŠOJ PONUDI

kos zubni implanti

KOS®

Allfit sistem zubnih implantata KOS® je jednofazni, sa apikalnim navojem za kompresiju i ravnim, fleksibilnim ili nagnutim čvrstim abutmentom. Jednostavan za ugradnju i pogodan za krune, mostove i konekcije šipkama.

Zubni implanti, Zubni implanti

BCS®

BCS® je jednofazni sistem za zubnu implantaciju. Predstavlja idealan implantacioni sistem za odmah opterećeni, kortički podržan restorativni dizajn.

Zubni implanti, Zubni implanti

Hexacone®

Hexacone® je dvofazni sistem za zubnu implantaciju. Površina heksakonskog sistema implantata je peskirana i tretirana kiselinom pri visokim temperaturama i osmoaktivno pakovana.

Zubni implanti, Zubni implanti

S-System

Sistem zubnih implantata Allfit S (SSO®, STO®, STV®) je dvofazni sistem za zubnu implantaciju, u potpunosti kompatibilan sa Straumann sistemom implantata.

Zubni implanti, Zubni implanti

TPG®

TPG® zubni implanti pružaju oštar i rezni kristalni navoj, koji se zahvata sa korticima ekstrakcionih čaura. Apikalni kompresioni navoj pruža savršenu stabilnost kako u kompresionoj sunđerastoj, tako i u kortikalnoj kosti.

Kontaktirajte nas

Adresa

Gran Exito d.o.o.

Čarlija Čaplina 39, Beograd

Radno vreme

Ponedeljak - Petak : 09-16h
Zubni implanti, Zubni implanti

Kompanija Ihde Dental Serbia je ekskluzivni distributer široke palete potrošnog materijala, sredstava za dezinfekciju i zubnih implantata švajcarskog proizvođača Ihde Dental za tržište Republike Srbije, Bosne i Makedonije

Zubni implanti, Zubni implanti

Kompanija Ihde Dental Serbia je ekskluzivni distributer široke palete potrošnog materijala, sredstava za dezinfekciju i zubnih implantata švajcarskog proizvođača Ihde Dental za tržište Republike Srbije, Bosne i Makedonije

Kontaktirajte nas

Adresa

Gran Exito d.o.o.

Južni bulevar 1a, Beograd

Radno vreme

Ponedeljak - Petak : 09-16h