, Najčešća pitanja vezano za ugradnju zubnih implantata

Da li ste kandidat za ugradnju zubnih implantata?

Često dobijamo pitanja od pacijenata, da li kod njih postoji mogućnost za ugradnjom zubnih implantata i da li mogu ugraditi Ihde implantate ukoliko nemaju dovoljno kosti… DA!
Važno je napomenuti da je ugradnja implantata iako je hirurška intervencija, manje neprijatna za pacijenta od brušenja zuba za nadoknadu samo protetikom.
Nedostatak jednog zuba se može nadoknaditi zubnim implantom, brzo lako i bezbolno!

Razlika između obične i Dr. Ihde ugradnje?

To su stabilne, čvrste i postojane kosti koje uvek ostaju u telu kod pacijenata koji su duži vremenski period bez zuba. Dešava se da pacijent izgubi zubnu kost i da mu se spuste sinusi. Klasine metode nemaju implante koji se mogu ugraditi na mesto gde nema dovoljno kosti, pa se koriste kraći i širi implantiti i neophodno je nadomeštanje kosti i podizanje sinusa, kako bi takav implant imao osnovu u kosti.
Kod Ihde metode nema šivenja, kao ni čekanja da kost zaraste. Na mestu gde nedostaje zub potrebno je samo obezbediti mesto u kosti za implant odgovarajućih dimenzija.
Strateška implantologija je počinje tamo gde su svi drugi stali. Ova metoda je pogodna za najrizičnije pacijente, obolele od osteoporoze, dijabetičare i pušače. Svi implanti se izrađuju od titanijuma jer se najbolje prilagođava organizmu.

Koliko traje kompletan proces ugradnje implantata?

Kompletan proces ugradnje implantata traje od 45min – 1:30h u zavisnosti od ugradnje broja implantata, u to je uključeno i vađenje nefunkcionalnih zuba. Nakon operacije odmah sledi izrada estetskog dela, kao završna faza.

Ukoliko nedostaju svi zubi, šta je najbolje rešenje za bezubost?

Kada je kod pacijenta potpuna bezubost, najbolje rešenje je ugradnja zubnih implantata. Razlog toga je dugoročno rešenje, stabilnost i najadekvatnija imitacija prirodnih zuba.
Ugradnja zubnih implantata vremenski kratko traje, u zavisnosti od broja implantata. Prilikom ugradnje implantata, izrađuje se metalokeramički ili bezmetalni (cirkonijumski) most koji se trajno fiksira za zubne implante.
Starosna granica ne postoji, jedino je bitno da je pacijent zdrav. Rast kostiju vilica se završava do 18. godine i nakon toga se mogu ugraditi zubni implanti.

Nakon analize ortopana i detaljnog kliničkog pregleda, naš tim Vam daje najbolje rešenje.