, Zašto zubni implanti ALL-ON-4 nisu najbolje rešenje

Ova tehnika se koristi za zamenu svih zuba koristeći samo 4 implanta, što znači da će deset do četrnaest zuba biti postavljeno na samo četri implanta.

Glavni nedostatak implanta all on 4 je što nisu dovoljno konstruisani.Prirodni zubi imaju više korena i svaki zub ima svoj koren, što podržava zube za snažan zagriz. Kada je reč o ovoj metodi, imaćete samo četiri korena.

Možete uporediti ovo sa izgradnjom kuće. Da li biste koristili samo četiri grede za podupiranje cele zgrade? Ovo je gotovo nemoguće! Želeli biste jake temelje za svoj dom.

All on 4 implanti su jeftiniji u poređenju sa tradicionalnim implantatima koji se postavljaju u vilicu, a da se ne naginju. Minimalan broj zubnih implantata koji se koristi sa tradicionalnim zubnim implantima je pet implantata na donjoj vilici, a 6 na gornjoj vilici. Ovo je minimalan broj implantata i može se primeniti samo na malu vilicu ili ako je potrebno nekoliko zuba pozadi. Idealno rešenje je u gornjoj vilici 8 – 10, a u donjoj 8 implantata.

Ihdedental rešava najkomplikovanije slučajeve u implantologiji, naši implanti su izmedju 8mm i 55mm u dužini, 3mm i 12 mm širine, što znači da su savršeno dimenzionirani kako bi bili pogodni za dostupnu količinu kosti koju svaki pacijent ima, čime se izbegavaju nepoželjne nadogradnje kosti i sinus lift. Sve to ubrzava postupak i čini ga pristupačnijim.

Zubni implanti all on 4 su marketinška fabrika i nemaju predvidljiv, čvrst plan lečenja. Ako utvrdite da su vam potrebni zubni implanti sa punim ustima, kontaktirajte Ihdedental Srbija za besplatnu stomatološku konsultaciju o svojoj najboljoj opciji i planu lečenja.

Ne podržavamo all on 4 proceduru jer smatramo da je loša za pacijente, samim tim štitimo pacijenta od problema koji su mnogo češći nakon iste, za razliku od fiksnih protetskih radova.

Povezani članci:

https://ihdedentalserbia.com/2021/07/01/najcesca-pitanja-vezano-za-ugradnju-zubnih-implantata/