Ugradnja implantata za samo 72 sata!

Strateška implantologija počinje tamo gde su drugi odustali. Pogodna je za dosad najrizičnije slučajeve obolele od osteoporoze, dijabetičare i pušače.

Klasičan proces ugradnje implantata traje od 3-6 meseci, a ponekad se usled komplikacija produži i na više od godinu dana. Kod nas, taj proces traje samo 72 sata.

Jeftiniji, brži i dostupniji metod ugradnje implantata švajcarskog kvaliteta. Implantati su dostupni u svim dimenzijama i ugrađuju se direktno u viličnu kost.

Kod Ihde Dental-a metode koju primenjujemo u našoj ordinaciji nema šivenja niti čekanja da kost zaraste. Na mestu na kom nedostaje zub potrebno je samo obezbediti mesto u kosti za implantat odgovarajućih dimenzija.

, Kompletan proces implantacije – tok operacije

Tok ugradnje implantata

Pre ugradnje, neophodno je priložiti digitalni snimak gornje i donje vilice (ortopan).

, Kompletan proces implantacije – tok operacije

Prvi dan – operacija koja uključuje vađenje zuba, postavljanje implantata i uzimanje otisaka; vremenski period trajanja oko 3 sata

Pre same operacije hirurg pregledom utvrđuje koliko kod pacijenata ima zdravih zuba koji se ne vade i da li postoji možda neki proces koji treba zalečiti pre samog postavljanja implanta.

Postavljanje impalantata traje u proseku oko dva sata, u zavisnosti od broja implantata koji se ugradjuju odnosno da li se radi regija, jedna ili obe vilice kod pacijenta.

Uzimanje otiska – nakon ugradnje odmah se pristupa uzimanju otiska, koji se šalje tehničaru u laboratoriju i prva proba metala se vrši u narednih 24h.

Drugi dan – proba protetike; vremenski period trajanja oko 2 sata za obe vilice

Proba metala se radi nakon 24 sata, a zatim i nakon 48 sati.

Treći dan – Privremena protetika se stavlja nakon 72 sata.

Privremena protetika se nosi oko 3 meseca i kada se vilica i desni prilagode novim zubima sledi postavljanje stalne protetike.

• Nakon 3 meseca postavljanje stalne protetike.

Nakon operacije, već nakon tri dana pacijent se može vratiti svojim regularnim aktivnostima.

 
 
, Kompletan proces implantacije – tok operacije