Iako možete brzo zaboraviti da ste ugradili implantate, preporučuje se postoperativna njega i oporavak prema ovim uputstvima:

  • Izbegavajte fizičke aktivnosti i stresne situacije. Ograničite sportske aktivnosti. Podsećamo da mogu povećati dotok krvi u glavu i tako izazvati moguća nekontrolisana oticanja.
  • Nakon ugradnje implantata u gornju vilicu ne duvajte nos i izbegavajte pritisak na nos i sinus.
  • Uzdržite se od poseta sauni i bazenu 6 nedelja od ugradnje.
  • Prva 2 do 3 dana, pre ksacije zuba jedite samo mekanu hranu. Dogovorite se sa svojim stomatologom da li zaista trebate privremeni most za to kratko vreme jer desni zaceljuju brže ako ne stavite privremeni most.
  • Izbegavajte mlečne proizvode i ljutu i začinjenu hranu.

Mogućnost pravilno ugrađenog strateškog implantata za uspeh je blizu 99%. Naša statistika pokazuje 20% više pritužbi kod korištenja dvodelnih implantata. Iz ovog razloga sve se više pacijenata odlučuje za strateške implantate.

Prema našim posmatranjima, do neuspeha implantata uglavnom dolazi zbog toga jer se pacijenti ne pridržavaju uputstva i preporuka stomatologa. Zato je veoma važno pridržavati se uputstva Vašeg stomatologa. Moguće je da primite dodatna uputstva zavisno o Vašem individualnom slučaju.

SHARE